Aubergineburger met rijst en gehakt

2 personen

30 minuten

654 kcal

Ingrediënten:

  • 2 el olijfolie
  • 2 sjalotjes
  • 100 gram mager rundergehakt
  • 30 gram ongezouten cashewnootjes
  • 2 el Skyer (of evt mager kwark)
  • 2 tl pittige paprikapoeder
  • 150 gram ongekookte zilvervliesrijst
  • 1 aubergine
  • Peper en zout (en paprikapoeder, nootmuskaat en knoflook om de gehakt op smaak te brengen)

Bereidingswijze:

Zet een pan met water op het vuur om de rijst in te koken. Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Snijd het sjalotje en fruit dit in 1 eetlepel olijfolie. Snijd de aubergine in 6 lange van ongeveer 0,5cm tot max 1 cm dik. Bak de aubergine stukken om en om gaar in en pan in 1 el olijfolie (voor alle aubergines). Blijf ze goed keren, zodat ze niet aanbranden. Bak het gehakt rul bij het sjalotje in de pan. Breng het eventueel op smaak met peper en zout (en evt wat paprikapoeder en nootmuskaat en knoflook, net wat je lekker vindt). Maak ondertussen het sausje voor op de burger. Doe de Skyer of kwark in een kommetje en strooi de paprikapoeder er overheen en meng dit goed door elkaar. Let op dat je geen brokken paprikapoeder erin hebt geroerd.

Giet de rijst af en verdeel de rijst over de borden. Spreid het uit over het hele bord. Leg vervolgens het eerste stukje aubergine over de rijst en besmeer het met wat saus. Leg daar 1/6 van het gehakt op met wat cashewnootjes en herhaal dit nog 2 keer. Laat het lekker smaken en geniet van jouw gezonde burger!

Voedingswaarde per persoon:

Energie = 654 kcal
Koolhydraten = 64,1 gram
Eiwitten = 28,1 gram
Vetten = 29,6 gram
Vezels = 9,4 gram