De gezonde kapsalon!

2 personen

50 minuten

Vlees optie: 478 kcal Vega optie: 503 kcal kcal

Ingrediënten:

  • 100 gram kipdijfilet (voor een vegetarische variant kun je falafel balletjes toevoegen)
  • 400 gram aardappelpartjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 zakje veldsla (75 gram)
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 1 hele komkommer (400 gram)
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl van koriander, komijn, paprikapoeder, peper, oregano, venkelzaad en laurier (of gebruik 4 tl al-andalus kruiden van Johnny Boer)
  • 8 plakken 20+ kaas (of 2 voorverpakte)

Nodig: twee aluminiumbakjes (gewoon bij de action te koop)

Ingrediënten saus:

  • 100 ml kwark van Skyr
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl sambal (voor een pittige saus meer sambal gebruiken)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in en doe de aardappelpartjes hierin. Doe ze partjes in de voorverwarmde oven en zet de timer op 40 minuten. Schep de aardappeltjes af en toe even om zodat ze aan elke kant lekker bruin en knapperig worden. Ondertussen kun je aan de slag met de rest van het gerecht. Snijd de kippendijen in stukjes en leg deze op een groot bord. Pers een teen knoflook en meng dit met 1 eetlepel olijfolie met alle kruiden toe (of 4 tl van de al-andalus kruiden). Meng de kruiden goed door de kip heen en laat de kip eventjes 10 minuten marineren in de kruiden. Ondertussen kun je de snoeptomaatjes en de komkommer in stukjes snijden. Zet de stukjes even weg in een apart bakje. Daarna kun je aan de saus beginnen. Doe 100 ml Skyr kwark in een mengkom en pers de tenen knoflook hierbij. Voeg ook de sambal erbij en meng alle ingrediënten goed door elkaar tot een glad mengsel. Bak nu de kipstukjes in een pan in 10 minuten gaar. Als de aardappels na 40 minuten bruin en knapperig kun je deze overscheppen en in twee bakjes verdelen. Verdeel zo ook de kip over de twee bakjes. Verdeel nu de sla, komkommer en tomaat over de bakjes en leg de plakjes kaas daar overheen. Doe nu de twee bakjes weer terug in de oven laat de kaas even gratineren (+- 2 minuten). Verdeel de saus over de bakjes of serveer dit er los bij zoals op de foto’s. Laat die gezonde kapsalon maar komen! Eet smakelijk.

Goed om te weten:

In het recept staat wat minder vlees dan dat je normaal zou mogen eten (normaal advies is ongeveer 100 gram per persoon). Dit komt door de kaas die nog over de kapsalon gaat. Anders zou het en-en worden en dat wordt de gezonde kapsalon al snel wat minder gezond. Hoe lager het +-getal van de kaas, hoe minder vet de kaas is.

Voedingswaarde per persoon:

Vlees

Energie = 478 kcal
Koolhydraten = 45,3 gram
Eiwitten =  40,3 gram
Vetten = 13,6 gram
Vezels = 5,9 gram

Vega

Energie = 503 kcal
Koolhydraten = 55,8 gram
Eiwitten = 28,3 gram
Vetten = 16,5 gram
Vezels = 8,7 gram