Door maar 1 oorzaak boekt de ene cliënt wel resultaat en de andere niet…

Vraag jij jezelf soms af waarom jij niet verder komt. Waarom jij geen resultaat boekt en andere wel met dezelfde tools, tips & tricks? Je kunt alles weten over voeding (tools), maar 1 kleine lek in je toolbox (ik wijs nu naar mijn koppie), dan heb je een probleem. Alles is dus bepalend door je mindset. Je gedachten die je sturen om wel of niet actie te ondernemen.
Ik heb het eerder gezegd in mijn blogs. Afvallen is meer dan alleen wat gezonder eten en meer bewegen. Als je blijvend resultaat wil, dan moet je ook je mindset daarop instellen. Een ijzersterke mindset die ingesteld is om ACTIE te ondernemen en te werken voor succes en resultaat. Maar door te veel pogingen kan deze ijzersterke mindset wat weggeroest zijn.

Gedachten – Gevoel – Actie – Resultaat

Als jij resultaat wil boeken, dan moet je de instelling hebben om resultaat te boeken. Het begint allemaal bij succesvolle gedachten, die leiden naar een succesvol gevoel, een succesvolle actie en uiteindelijk het resultaat: succes! Helaas gaat het fout bij de 1e stap. Succesvolle gedachten.
Misschien herken je deze negatieve gedachten: Mijn streefgewicht bereiken is een grote verantwoordelijkheid, dat lukt me toch niet. Of deze: Als ik echt mijn best doe en het lukt niet, dan heb ik gefaald.

Met deze negatieve, niet-ondersteunende gedachten bereik je jouw succes niet. Deze niet ondersteunende gedachten is dat stemmetje in je hoofd waar jij naar luistert en terug kruipt in je oude vertrouwde schulp (je comfortzone). Wie heeft je vertelt om naar dat stemmetje te luisteren. Wil jij jouw resultaat veranderen? Stop dan met het luisteren naar dat stemmetje, die negatieve gedachten. Haal dat stemmetje uit je hoofd en vervang het door een positief stemmetje. Maar hoe dan??

Van slachtoffer naar WINNAAR

Je kunt kiezen. Je kiest de mindset van een slachtoffer of de mindset van een winnaar. Welke kies jij voor resultaat? Natuurlijk de winnaar. Maar wat is het verschil?
Wat doet een slachtoffer? Ze klagen, ontkennen en geven iets (of iemand) anders ergens de schuld van. Slachtoffers zijn lafaards, ze stoppen. Ze maken niks af. Ze beginnen misschien wel, maar maken niks af. En als je iets niet afrond, dan win je nooit. Ze nemen geen verantwoordelijkheid voor hun eigen fouten.
Wat doet een winnaar? Ze nemen verantwoordelijkheid, stellen prioriteiten, pakken kansen en maken af waar ze aan zijn gestart. Maar het belangrijkste winnaars ondernemen ACTIE.
 
Welke mindset kies jij? Wil jij resultaat bereiken? Denk dan als een winnaar. Maak af waar je aan start.
Omdat te doen kun je starten met het dagelijks uit de weg gaan van de twee meest destructieve eigenschappen: uitstelgedrag & perfectie. Je kunt ze ook de twee kwade tweelingen noemen. De angst om ergens mee te starten (uitstelgedrag) en de angst om iets af te maken (perfectie). Maar hoe ga je dat doen? Lees het onderstaande stuk voor meer verduidelijking.

Voed je de goede wolf of de boze?

Er is een Indiaans verhaal over twee wolven en het dient als een uitstekende gelijkenis. Het gaat ongeveer als volgt:
Een oudere Indiaan vertelde op een avond dapper een verhaal over een gevecht dat zich afspeelt in mensen aan zijn kleinzoon. Hij zei: "Mijn zoon, de strijd verloopt tussen 2 'wolven' in ons allemaal. De 1 is slecht. Het is woede, jaloezie, jaloezie, verdriet, spijt, hebzucht, arrogantie, zelfmedelijden, schuldgevoelens, wrok, minderwaardigheid, leugens, valse trots, superioriteit en ego. De andere is goed. Het is vreugde, vredesliefde, hoop rust, nederigheid, vriendelijkheid, welwillendheid, empathie, vrijgevigheid, waarheid, mededogen en geloof."
De kleinzoon dacht er een minuut over na en vroeg toen aan zijn grootvader, "welke wolf wint dan?" De oude Indiaan antwoordde heel eenvoudig: "degene die je voedt."
 
Neem deze wijze woorden ter harte. Vraag jezelf af: Welke wolf jij laat winnen? Het is juist de boze wolf die zorgt voor negatieve, niet-ondersteunende gedachten en de angst om actie te ondernemen.

Wil jij meer naar de winnaarsmentaliteit groeien. Ga daar dan ook mee aan de slag door op het positieve te focussen en te starten in je koppie. Gezond eten start bij positieve energie en vanuit daar actie ondernemen.
 
Simpel begin klein. Dus neem verantwoordelijkheid voor je kracht en kies hoe je denkt en je gedraagt ​​op dat kleine moment. Een voorbeeld, geef je een lach, dan krijg je er ook een terug.

Maak je 1e stap samen

Weet je niet goed waar je moet beginnen? Maak dan de eerste stap door je hier aan te melden voor een gratis wandelsessie. Samen bespreken hoe jij naar jouw winnaarsmindset kan groeien en jouw doel kunt bereiken.
 
Met gezonde groetjes
Maud Bogers