Frambozen Chiazaadjam

7 personen

15 minuten

16 kcal

Zelf jam maken kan zo makkelijk zijn. Deze jam is super healthy. Ga eindeloos je lunch of ontbijt variëren met deze heerlijke jam.

Ingrediënten Frambozen Chiazaadjam:

  • 200 gram frambozen
  • 1,5 el chiazaad
  • Evt. zoetstof

Ingrediënten rest sandwich:

  • 2 volkoren boterhammen
  • 30 gram frambozen jam
  • 1 bolletje geitenkaas (10 gram)
  • 5 gram gehakte noten

Benodigdheden Frambozen Chiazaadjam:

  • Steelpannetje of staafmixer

Bereidingswijze Frambozen Chiazaadjam:

1. Fruit pureren: Pureer de frambozen zo grof of fijn als dat jij lekker vindt in jam. Doe dit in een pannetje en verwarm 5 minuten op medium vuur. Blijf goed roeren.
2. Chiazaad: Roer het chiazaad er doorheen en zet het gas uit. De jam zal dikker worden, maar op een andere manier dan ‘echte’ jam.
3. Afkoelen & potten: Doe de jam in potjes tot de nok vol. Doe de deksel erop en zet ze op de kop neer. Laat even afkoelen (niet meer openen) en zet het vervolgens in de koelkast.
 
Dikke Tip: Als je het fruit niet wilt verwarmen, roer dan de chiazaad door vers gepureerd fruit en laat dit nog een uurtje langer dikker worden in de koelkast. Je kunt deze jam met elk soort fruit maken! Maar het moet wel gepureerd fruit zijn, geen vloeibare sap.
Superlekker op: Beleg de jam op een (geroosterde) volkoren boterham. Smeer 1 portie jam (30 gram) op de boterham. Verkruimel 1 bolletje geitenkaas over de boterham. Snijd wat noten fijn en sprenkel deze over de boterham. Yum!
Ook superlekker op: De gezonde bananenpannenkoeken! Maar denk ook aan een cracker met cottagecheese en een beetje frambozen jam. En je kunt het natuurlijk ook gebruiken om te verwerken in je kwark met nog wat extra havervlokken.
BEWAREN: maximaal twee weken in de koelkast.
 
Voedingswaarde 1 portie (30 gram):
Energie = 15,8 kcal
Koolhydraten = 1,4 gram
Eiwitten = 0,6 gram
Vetten = 0,4 gram
Vezels = 1,2 gram
 
Voedingswaarde sandwich:
Energie = 234 kcal
Koolhydraten = 30,0 gram
Eiwitten = 10,8 gram
Vetten = 6,2 gram
Vezels = 6,1 gram

Genieten van meer gezonde recepten?

Mis je ooit inspiratie in de keuken? Sta je in de supermarkt en weet je niet wat lekker is bij elkaar? Wat is nu écht een gezonde maaltijd? Met het receptenboek Soepen & Diner kun je blijven variëren door alle handige tips & tricks, naast alle recepten.
Verbaas jezelf in de keuken, want met dit boek kun je elke dag jouw bordje als een echte kok beleggen. En ook nog eens gezond.
Meer dan 85 makkelijke recepten die iedereen op tafel kan krijgen. Een gezond voedingspatroon ontwikkelen, dat start in de keuken.
Bestel hier direct jouw exemplaar.