Frambozen Pannenkoeken

2 personen

20 minuten

320 kcal

Als je de gezonde wafels lekker vind, dan kun je ook intens genieten van deze gezonde pannenkoeken. Makkelijk te maken en een leuke variatie voor ontbijt maar ook voor de lunch. Genieten kan ook gezond! Laat het smaken. 

Ingrediënten frambozen pannenkoeken:

  • 125 gram frambozen (diepvries)
  • 2 eieren
  • 100 gram meel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl olijfolie
  • Servering: 200 ml Magere kwark en 100 gram vers fruit 

Benodigdheden frambozen pannenkoeken:

  • Blender
  • Pannenkoeken pan
  • Keukenrol 

Bereidingswijze Frambozen pannenkoeken:

1. Beslag roze pannenkoeken: Pureer de (ontdooide) frambozen met een blender. Voeg hier de eieren, meel, bakpoeder aan toe en meng door elkaar tot een egale massa. Wil je ze extra ‘roze’ krijgen, dan kun je kleurstof toevoegen. Dit is geen must, wel leuk voor het kleur verschil.
2. Pannenkoeken bakken: Verwarm een (pannenkoeken)pan met 1 tl olijfolie. Wrijf de olijfolie uit over de pan met een stukje keukenrol. Maak verschillende kleine pannenkoeken in de pan. Bak de pannenkoek 2-3 minuten op middelhoog vuur tot de bovenkant bijna gaar is. Keer de pannenkoek om en bak nog 1-2 minuten op de andere kant. Je kunt de pannenkoek warm houden tussen 2 borden, maar je kunt ze ook laten afkoelen. Herhaal het bakken tot het beslag op is. 
3. Servering: Serveer de pannenkoeken met een toef magere kwark voor extra verzadiging en extra genieten. Strooi hier nog wat vers fruit op. En serveer eventueel met de frambozen chiazaadjam als dip. 

Voedingswaarde per persoon:
Energie = 320 kcal
Koolhydraten = 38,8 gram
Eiwitten = 20,5 gram
Vetten = 7,0 gram
Vezels = 7,1 gram