Fruit Muffin

12 personen

10-20 minuten

119 kcal

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 200 gram volkoren tarwemeel
  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 250 gram diepvriesfruit (ontdooit)
  • Snufje vanillepoeder
  • 1 el zoetstof
  • 100 gram bessen (of ander fruit)
  • 2 el magere kwark
  • 1 kiwi (fijn gesneden)

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden (kan per oven verschillen).
2. Pureer het diepvriesfruit en de banaan in een beslagkom. Doe de meel, de eieren, olie, bakpoeder, vanillepoeder en zoetstof erbij. Mix met de mixer kort tot een glad beslag.
3. Roer de bessen (of ander fruit) door het beslag.
4. Verdeel de beslag over de muffinvormpjes, vul ze tot ongeveer de helft.
5. Bak de muffins ongeveer 20 minuten in de oven. Check altijd even of ze gaar zijn, doe dit door met een satéprikker in het midden van een cakeje te prikken. Komen ze er schoon uit, dan zit je goed. Zo niet doe ze nog een paar minuten langer in de oven.
6. Laat de muffins afkoelen. Doe een theelepel kwark op elke muffin en er stukjes kiwi (of ander fruit) over.

Muffin voor het ontbijt?

Dikke prima. 200 gram volkoren meel staat gelijk aan 8 boterhammen als je het vergelijkt met energie en vezels. Neem jij normaal 2 boterhammen met het ontbijt? Dan zou je 3 muffins kunnen eten. Voeg nog wel wat kwark toe en eventueel 1 stuk fruit en voila een goed gevuld ontbijt.

Voedingswaarde per stuk:

Energie = 119 kcal
Koolhydraten = 16,8 gram
Eiwitten = 3,8 gram  
Vetten = 3,3 gram
Vezels = 3,1 gram
 
Lukt gezond koken wel, maar afvallen niet?
Plan dan hier een gratis belafspraak in. Samen bespreken we hoe jij jouw doel kan bereiken.
 
Smakelijk eten.
Liefs Maud