Geef me 20 minuten en ik laat je zien hoe je een verantwoorde Nutella Brownie maakt

24 personen

20 minuten

43 kcal

Deze tip leert je genieten met weinig kilocalorieën. Een Brownie die gezond is. Van Nutella. Het kan. Dit is dé verantwoorde Nutella Brownie en is een iets gezondere variant van de normale brownie.
Kun jij raden hoeveel calorieën er in dit stukje Nutella Brownie zitten? Het bevat minder calorieën dan 1 plakje Peijnenburg 'Lower Cal'. In dit stukje Nutella Brownie zit namelijk 43 kcal. Hoe? Ten 1e een verantwoord recept is noodzakelijk. Ten 2e snijd zuinige porties. Kleine stukjes, heftig lekker om van te genieten. Bekijk hieronder het recept.

Recept: Verantwoorde Nutella Brownie

Ingrediënten 24 stuks:

  • 60 gram havermout
  • 60 gram eiwitpoeder chocoladesmaak
  • 100 gram Nutella
  • ¾ theelepels bakpoeder
  • 5 eetlepels water

Benodigdheden:

  • Blender of keukenmachine
  • Blikvorm
  • Bakpapier
  • Satéprikker

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor 180°C. Doe allereerst de havermout fijn maken met de blender of de keukenmachine tot het een fijn meel is geworden. Voeg daarna de eiwitpoeder, Nutella en bakpoeder toe aan het havermoutmeel. Voeg geleidelijk water toe tot het mengsel gemakkelijker roert. Het deeg moet dik zijn en niet te vloeibaar.
Bekleed nu de blikvorm met bakpapier. Verdeel het deeg gelijkmatig in het blik. Doe het browniemengsel in het blik en stop het nu voor ongeveer 10-12 minuten in de voorverwarmde oven. Test of de brownies goed zijn door met een satéprikker erin te prikken. De brownie mag plakkerig zijn maar niet nat. Is de satéprikker heel nat, dan mag de brownie iets dan langer.
Haal de brownie uit de vorm en verdeel in 24 stukjes. Eet de brownies warm of laat ze even afkoelen.
Zo makkelijk maak je dus een keer iets lekkers. Het is nu de kunst om het bij 1 of 2 stukjes te houden.
 

Nog een handige tip:

Als je de brownie later wilt eten, verwarm dan de brownie een paar seconden in de magnetron om ze weer wat zachtig te maken.

Voedingswaarde per stuk (±50 gram)

Energie = 43,6 kcal
Koolhydraten = 4,32 gram
Eiwitten = 2,5 gram
Vetten = 1,7 gram
Vezels = 0,2 gram

Verantwoorde groetjes
Richelle
Stagiaire bij Goed gevoed & Goed getraind

COMING SOON

Receptenboek voor een totaal gezond dagmenu.
Achter de schermen wordt hard gewerkt, gekookt, bereid en gegeten. Binnenkort kun je een receptenboek verwachten met nog meer creaties. De extra recepten zijn vooral voor het ontbijt, de tussendoortjes en de lunch. Met daarnaast nog vele tips voor bereidingswijzen en gezonde voeding.
Wil je op de hoogte blijven van onze producten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.