Hoe je direct sneller kunt afvallen door bewust te zijn van je excuusjes…

Je hebt wellicht goede voornemens voor 2019. Of doelen gesteld. Zijn deze al gefaald, omdat je een excuusje hebt verzonnen? Een excuus wat misschien op dat moment klonk als een ‘goede reden’ om niet aan de slag te gaan?
Soms klinkt ‘een reden om af te haken’ als een ‘goede reden’. Maar eigenlijk houd je jezelf continue voor de gek. Als jij graag wilt afvallen. Onderneem dan actie. Wat we in tegendeel doen is wachten tot we inspiratie hebben om echt aan de slag te gaan. Actie komt niet voort uit inspiratie. Inspiratie komt uit voort uit actie. Start jij met het ondernemen van actie? Check hieronder hoe jij kunt omgaan met jouw excuusjes.

Opdracht: Laat je excuusjes je niet tegenhouden

Hieronder staat een lijst met excuusjes. Welke klinkt/klinken voor jou bekend? Schrijf deze bekende excuusjes voor jezelf op een apart A4tje op.
Wanneer je voornemens bent om aan je doel te werken, en je bent jezelf aan het overtuigen met redenen om GEEN actie te ondernemen... Kijk dan naar jouw lijst met excuusjes. Staat jouw excuusje erbij? Dan moet je juist WEL actie ondernemen. Je kunt ook nog de lijst zelf aanvullen met je eigen creativiteit.
Hoe je toch actie gaat ondernemen: Verzin voor jezelf een motiverende speech die jou helpt om toch actie te ondernemen.

  • Motiveer jezelf om toch de deur uit te stappen en een rondje te gaan hardlopen.
  • Motiveer jezelf om toch alleen maar gezonde producten bij de supermarkt te halen.
  • Motiveer jezelf om toch in de ochtend de tijd te nemen voor het ontbijt.
  • Motiveer jezelf voor welk doel je ook hebt, waar je die dag aan wilt werken.

Lijst met excuusjes…

Om te werken aan mijn gezonde leefstijl wacht ik op…

Inspiratie - toestemming – geruststelling - de koffie die klaar is - mijn beurt - de rest van de regels - iemand om te veranderen - de inzet die is lager - meer tijd – meer rust – de juiste deadline - een voor de hand liggende oorzaak – het moment dat de kinderen uit huis gaan - wederzijdse toestemming - een betere tijd - een waarschuwing van twee minuten – morgen - mijn jaarlijkse controle bij de huisarts - een betere vriendenkring – een hogere inzet - het semester om te beginnen - mijn manier om duidelijk te zijn - de kat die stopt met klauwen op de bank - een afwezigheid van risico - mijn oom om thuis te komen van de dienst - iemand om mij te ontdekken - een lagere koerswinst – de juiste dag – mijn stemming die verbetert - de dingen die ik niet begrijp of goedkeuren om weg te gaan - iemand om naar op te kijken – de storm die overgaat – dat mijn vriendin zwanger is, zodat we niet elke week alcohol hoeven drinken - een duidelijk geschreven reeks instructies - een einde aan de armoede – het moment dat de vergadering voorbij is - de lente – de zomer – de herfst – de winter – gezonde pepernoten - mijn pak om terug te komen van de stomerij – het telefoontje van de autogarage – het moment dat het stopt met regenen – het moment dat chips een gezonde snack wordt - mijn salaris uitbetaling – het verdwijnen van verschillende pijntjes en kwaaltjes - volgend seizoen - iemand anders die het verprutst – het moment dat het een ander wel is gelukt – iemand die mij meevraagt - mijn huidige leven wordt uitgeroepen tot generale repetitie met enkele scriptwijzigingen die toegestaan ​​zijn vóór de openingsavond - logica om te zegevieren - de volgende tijdsrond – meer energie om te kunnen verbranden – een betere conditie – het moment dat afvallen makkelijker wordt - een betere deodorant - mijn proefschrift die is klaar – mijn kinderen thuis komen - een scherp potlood - mijn vrouw, film of boemerang om terug te komen - de goedkeuring van mijn arts, de toestemming van mijn vader, de zegen van mijn prediker of mijn advocaat - een minder tubulente tijd - de tarieven om naar beneden te gaan - het bezit van mijn grootvader moet worden afgewikkeld - weekend tarieven - jou om als eerste te gaan…

Helpen VS Assisteren

‘Wanneer je altijd de informatie direct verschaft op een inzicht vraag, dan leert niemand wat‘.

Met die insteek geef ik geen directe antwoorden, maar daag ik je altijd uit om eerst zelf na te denken en tot het antwoord te komen. Mijn cliënten komen zo vaak zelf op het antwoord. Waarna ik vervolgens de bevestiging geef of dit het juiste antwoord is of niet. Zo leren mijn cliënten zelf nadenken om hun problemen en vraagstukken op te lossen. Wil jij ook op deze manier gecoacht worden? Schrijf je dan hier in voor een gratis wandelsessie en we bespreken samen hoe ik je het beste kan helpen.
 
De koffie/thee staat klaar. Wanneer zet jij de 1e stap?

Gezonde groetjes,
Maud Bogers
Diëtist / Leefstijlcoach
Goed gevoed & Goed getraind