Hoe je een gezonde kwarktaart maakt met maar 7 ingrediënten

150 kcal

Eerder hebben we een blog geschreven met hoe je gezonde en goed vullende kwarkpannenkoekjes kunt maken. We gaan met dit recept door op de kwark. Omdat magere kwark eiwitrijk is en laag in vet en calorieën, vult kwark ontzettend goed en is hiermee ook een gezonde keuze. Dit recept heeft maar 7 ingrediënten nodig, supermakkelijk dus. Wanneer ga jij aan de slag met deze kwarktaart?

Recept: Frisse Kwarktaart

Ingrediënten
Bodem:
- 120 gram havermeel/vermalen havermout
- 40 gram halvarine
- 200 gram ontpitte dadels
- 1 theelepel kaneel
 
Kwarklaag:
- 1000 gram magere aardbeikwark/naturel kwark
- 8 gelatineblaadjes
- Optioneel: 100 gram fruit ter versiering
 
Benodigdheden:
- Springvorm (18/20 cm)
- Bakpapier
- Keukenmachine of blender
- Kom
- Steelpan
 
Bereidingswijze
Maak eerste de bodem. Verwarm de oven voor op 150 graden. Beleg de bodem van de springvorm met bakpapier. Laat de dadels even weken in warm water. Vermaal de havermout fijn met een keukenmachine of een blender. Voeg in de blender de dadels, boter en de kaneel en meng tot een 1 geheel. Verdeel het mengel over de bodem van de springvorm en druk plat met de bolle kant van een lepel. Bak de bodem in 15 minuten af en laat het vervolgens afkoelen buiten de oven.
Maak nu de kwarklaag. Week de gelatineblaadjes voor 5 minuten in koud water en knijp ze daarna uit. Zet een steelpannetje op het vuur met 8 eetlepels water (1 eetlepel per gelatineblaadje) en de uitgeknepen gelatineblaadjes. Verwarm dit terwijl je goed blijft doorroeren tot de gelatineblaadjes volledig zijn opgelost. Haal de steelpan daarna van het vuur. Let op: de inhoudt mag niet koken. Laat de gelatine een beetje afkoelen, maar pas op dat het niet gaat stollen. Doe de kwark in een kom en meng de gelatine goed door de kwark. Afsluitend doe je het kwarkmengsel op de bodem. Maak de bovenkant mooi glad met een spatel en laat het 3 uur in de koelkast.
Wanneer de kwarktaart is opgestijfd kun je de kwarktaart nog beleggen met fruit. Snijd de kwarktaart in 12 stukken en eet smakelijk.
 
Variatietip: Je kunt het fruit ook pureren en verwerken door de kwark als je naturel kwark neemt. Ook kun je variëren met andere smaken, zoals vanille kwark. Varieer met fruit voor een andere smaak.
 
Voedingswaarde per portie
Per punt (12 stuks)
Energie: 150 kcal
Koolhydraten: 23,1 gram
Eiwitten: 8,5 gram
Vet: 2,4 gram
Vezels: 2,6 gram
 
Verantwoorde groetjes,
Maud Bogers
 
COMING SOON
 
Receptenboek voor een totaal gezond dagmenu.
Achter de schermen wordt hard gewerkt, gekookt, bereid en gegeten. Binnenkort kun je een receptenboek verwachten met nog meer creaties.
De extra recepten zijn vooral voor het ontbijt, de tussendoortjes en de lunch. Met daarnaast nog vele tips voor bereidingswijzen en gezonde voeding.
Wil je op de hoogte blijven van onze producten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.