Hoogtepunten van Marlies' stage

Na 10 weken ga ik Goed gevoed & Goed getraind verlaten. Helaas zullen jullie mijn hoofd niet meer voorbij zien komen op Facebook of tijdens de consulten. Ik wil graag mijn positieve ervaring met jullie delen van mijn stage. Lees hier wat ik geleerd heb bij Maud…

Waarom ik je adviseer om naar Maud te gaan…

Maud heb ik leren kennen als een enthousiaste coach. Ze weet mensen echt te motiveren. Niet helpen, maar echt bij de hand nemen en assisteren naar je doel. Ze doet niet het werk voor hun, maar ze leert haar cliënten verder te ontwikkelen. Hierbij heb ik veel geleerd in hoe zij dit toepast met haar motiverende gesprekstechnieken.

Als je echt je doel wilt bereiken, dan moet je naar Maud gaan. Maud coacht mensen op het gebied van gedragsverandering. Je verandert je gewoonten, wat zorgt voor lang houdbaar resultaat. Dus wil jij verandering zien? Ga dan naar Maud.

Mijn grootste eyeopener tijdens de stage

Tijdens de opleiding heb ik voornamelijk geleerd welke adviezen ik moet geven. Maar tijdens de stage heb ik geleerd dat het probleem vaak niet alleen bij voeding ligt. Vaak zijn er andere oorzaken, waardoor cliënten hun doelen niet halen. Om cliënten verder te helpen ga je als diëtist eerst op zoek naar de oorzaak van het probleem. Als de oorzaak duidelijk is kan pas het probleem opgelost worden. En vaak ligt de oorzaak dieper dan ‘even wat gezonder eten’. De 2 grootste boosdoeners bij cliënten die ik heb opgemerkt zijn:

  1. Geen prioriteiten stellen aan het veranderen van gewoonten, waardoor ‘geen tijd hebben’ snel als excuus wordt gebruikt.
  2. Cliënten nemen geen tot onvoldoende rust. Ze willen snel resultaat zien en gunnen zichzelf geen rust om hun doelen te bereiken. Wat ervoor zorgt dat de aanpak soms afgeraffeld wordt en dit half-half resultaat levert.

Persoonlijke groei als diëtist

In deze stage heb ik geleerd mensen te motiveren en open gesprekken te voeren. Een gesprek moet niet stijf en als een overhoring aanvoelen. Nee, het moet gezellig zijn. Gezellig eventjes babbelen en mensen coachen, zoals Maud het zou zeggen. Hierdoor heb ik met name aan mijn gespreksvaardigheid kunnen werken. Daarnaast heb ik geleerd hoe ik cliënten meer kennis kan overgeven door middel van het schrijven van blogs en tips via Facebook.

Mauds Quotes die bij blijven…

Schrijf op. Noteer. Bewaar. Dit is 1 van de vele quotes die Maud gebruikt. Deze zal ik niet vergeten. Maar dit is niet de beste…

1 quote zal altijd scherp op mijn netvlies blijven staan. En dat is: ‘Als iets ‘gewoon’ was, dan had je het allang gedaan.’. Dit is een quote die Maud dagelijks tegen 1 van haar cliënten vertelt. Een quote die ook zeker waar is. Want hoe vaak zeggen we het niet? Gewoon een rondje rennen. Gewoon niet meer een achter de TV. Maar toch doen we het niet. Omdat het je nog niet ‘gewoon’ is.

Tot slot

Allereerst wil ik alle lieve cliënten bedanken voor de kans om te leren hoe ik gesprekken moet voeren. Ik wens iedereen veel plezier met de rest van de coaching bij Goed gevoed & Goed getraind. En natuurlijk wens ik jullie al het beste toe in het behalen van jullie doelen.

Tot slot wil ik Maud graag bedanken voor de leuke tijd bij Goed gevoed & Goed getraind en alle kennis en inzichten die ik heb opgedaan in het coachen van jouw doelgroep. Ik wens je nog veel plezier met het coachen van je cliënten en de groei van je bedrijf.

Gezonde groeten,
Marlies