Interview nieuwe stagiaire Richelle

Van september tot en met januari gaat er weer een nieuwe stagiaire meekijken in de praktijk. Buiten dat ze meeloopt met de consulten gaat Richelle ook aan de slag met de social media. Je leest hier een kort interview met onze nieuwe kanjer:

Richelle, stel je eens voor…

Ik ben Richelle, 22 jaar en geboren en getogen in Utrecht. In 2014 ben ik de opleiding Voeding & dietetiek begonnen aan de Hogeschool van Amsterdam. Nu is het leukste deel van de opleiding is aangebroken: stage lopen.

Je zit niet stil of wel?

Nee, ik ben wel fanatiek op het gebied van sport. Vanaf mijn 13e doe ik aan wedstrijdzwemmen. Hierdoor ontwikkelde ik een liefde voor sport. Sport is natuurlijk meer dan een paar keer per week trainen. Voor optimale prestatie is zowel voeding als mindset belangrijk.
Zo groeide mijn interesse voor voeding. Ik leerde dat voeding niet alleen ‘gezond’ eten is, maar dat het voornamelijk om je mindset draait. Als mijn mindset niet goed is voor een wedstrijd kan ik het wel schudden. Met voeding is dat precies hetzelfde. Het gaat om de wil en het vertrouwen in eigen kunnen.

Als je zo fanatiek bent, waarom dan de diëtetiek in?

Ik heb deze opleiding gekozen omdat het zo’n breed en interessant onderwerp is dat voor iedereen van belang is. Het helpen van anderen is voor mij het leukste onderdeel en daarom kies ik ervoor af te studeren als diëtist.

Wat betekent gezonde voeding door jouw ogen?

Een gezonde voeding betekent naar mijn mening, goed in je vel zitten, je gelukkig en fit voelen. Ik zelf vind het leuk om alledaagse recepten om te toveren tot gezonde (sport)recepten, zodat deze beter passen in mijn voedingspatroon (of van de cliënten binnen de stage). Voor mijzelf komt dat neer op een paar keer per maand een gezonde, zoete taart als ontbijt, bijvoorbeeld. Niks is voor mij gek genoeg!

Wat wil je leren als diëtist in opleiding van Maud?

Coaching op alle vlakken. Afvallen draait niet alléén maar om gezonde voeding. Voldoende beweging, ontspanning, de juiste routine en de juiste mindset zijn net zo belangrijk. Bij het oriënteren naar een leuke stageplek kwam ik langs verschillende interessante werkgevers, allemaal leuke stages. Toch trok de stage van Maud mij het meeste aan omdat zij zo betrokken is met haar cliënten en graag ‘out of the box’ denkt. Maud is een diëtist met een visie waar ik mij heel goed in kan vinden en daarom sta ik te trappelen om het komende halfjaar van haar te leren tijdens mijn stage.
Doordat niemand hetzelfde is leer je elke dag nieuwe dingen van verschillende mensen. Ik vind het heel leuk om te leren hoe ik verschillende mensen in verschillende leeftijdsfases kan helpen met het bereiken van hun doel.

Klopt het dat jij nog fanatieker bent dan Maud met je trainingen?

Fanatieker durf ik niet te zeggen, maar ik ben er wel vroeg bij. Vaak start ik de ochtend om 05.30uur met een plons in het zwembad.

Waar wil je dit interview mee afsluiten?

Ik wil nog toevoegen dat deze stage een superleuke uitdaging is voor mij om anderen te helpen met het vinden van een balans tussen de juiste voeding, voldoende beweging en je gelukkig voelen!
En voor vragen over sport en voeding ben je bij mij zeker ook zeker aan het juiste adres. Voel je vrij om contact met me op te nemen, ik help je graag. Ik heb er heel veel zin in!

Met gezonde en sportieve groet,
Richelle Koot