Italiaanse Tagliatelle Met Champignons & Mozzarella

2 personen

25 minuten

515 kcal

Zet vanavond een makkelijke pasta op tafel met een hollandse twist voor meer groenten. Met de gebakken champignons, een scherp pepertje en wat oregano is deze pasta alles behalve smakeloos. Snel, makkelijk en variatie in de Nederlandse keuken. 

Ingrediënten Tagliatelle voor 2 persoon:

  • 120 gram ongekookte tagliatelle (voor 300 gram gekookte pasta)
  • 150 gram spitskool
  • 1 teen knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 pepertje
  • 10 gram verse kruidenmix oregano (of gedroogd als je het niet vers hebt)
  • 500 gram champignons
  • 125 gram kleine mozzarella bolletjes
  • 75 gram Rucola
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Extra benodigdheden:

Vergiet, wok of grote koekenpan, grote kookpan, champignonborsteltje of keukenrol

Bereidingswijze

Breng een pan water aan de kook voor de tagliatelle. Snijd ondertussen de spitskool in lange slierten.
Verwarm een wokpan voor met 1 theelepel olijfolie en wrijf uit met een stukje keukenrol. Roerbak de spitskool ongeveer 5 minuten. Blijf omscheppen op hoog vuur. Schep het uit de wokpan als het klaar is en leg opzij.
Pel en versnipper de knoflook. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de peper in ringetjes (gebruik de zaadlijsten als je van pittig houdt). Pluk de oreganoblaadjes en hak ze fijn. Maak de champignons schoon met een champignonborsteltje of een stukje keukenrol en snijd ze in schijfjes.
Voeg de tagliatelle toe zodra het water kookt en kook de pasta zoals vermeld op de verpakking, ongeveer 6-8 minuten beetgaar.
Bak nu eerst de champignonschijfjes tot ze goudbruin zijn. Voeg de tomaat, knoflook en pepertje toe met de helft van de oregano. Meng alles goed door elkaar zodat alle smaakmakers goed door elkaar zitten samen met de groenten. Voeg eventueel peper en zout toe naar smaak. Laat dat even pruttelen.
Giet de gekookte tagliatelle af en roer het door de groenten mix meng op het eind de helft van de rucola toe. Gebruik de andere helft voor de servering.
Verdeel de rest van de rucola over 2 borden met de spitskool. Haal de tagliatelle met een draaibeweging uit de pan en serveer op de borden. Serveer de pasta met de mozzarella bolletjes en de oregano. 
 
Variatie: Geen fan van spitskool? Voeg eventueel wat paprika toe of extra cherrytomaatjes. Toevallig had ik spitskool over. Het gaf het gerecht een bijzondere smaak on the side.
 
Tip: 40 gram ongekookte tagliatelle wordt 100 gram gekookte tagliatelle. Wil je een portie van 200 gram gekookte tagliatelle gebruik je dus 80 gram ongekookte tagliatelle. Wil je een portie van 150 gram gekookte tagliatelle, dan gebruik je 60 gram ongekookte tagliatelle. Deze rekenregel geldt voor ongeveer alle pasta soorten. Soms kan het per merk verschillen. Wil je het zeker weten of de tagliatelle lang genoeg gekookt is? Gooi de tagliatelle tegen het plafond. Blijft de tagliatelle hangen? Mooi dan is ie klaar. Zorgt ook nog een voor een leuke versiering in je keuken.
 

Voedingswaarde per persoon:

Energie = 514,5 kcal
Koolhydraten = 51,5 gram
Eiwitten = 30,3 gram
Vetten = 18,5 gram  
Vezels = 10,2 gram

Lukt gezond koken wel, maar afvallen niet?

Plan dan hier een gratis belafspraak in. Samen bespreken we hoe jij jouw doel kan bereiken. Kijk ook even naar andere blogs voor de tips, zoals:
Stabiel op gewicht op vakantie
Gezonde keukenvoorraad als goede basis 
Waarom SASdagen en Cheatdays afgeraden zijn 
Sneller afvallen door excuusjes de baas te zijn
 
Smakelijk eten.
Liefs Maud