Koop geen mueslirepen tot je dit recept hebt gemaakt

40 minuten

169 kcal

Deze heerlijke appelnotenreep maak je in een handomdraai. Gezond & ideaal om mee te nemen als tussendoortje. De repen bevatten veel fruit en voldoende gezonde vetten om je een verzadigd gevoel te geven tussendoor. 

Deze appelnotenrepen heb je heel makkelijk bereid. Je maakt er 24 per keer, dus je kunt er even mee vooruit. Het fijne aan deze verantwoorde notenreep is dat ze gezonder zijn dan de mueslirepen in de supermarkt. Ze bevatten vitamines uit fruit, de juiste vetten uit noten en het beste: geen toevoegde suikers. En je kunt ze ook nog eens hand bewaren in de vriezer. Wanneer ga jij deze repen maken?

Recept: Gezonde Appelnotenrepen

Ingrediënten voor 24 appelnotenstukjes:
- 400 gram ontpitte dadels
- 200 gram gemengde noten
- 300 gram havervlokken
- 4 appels
- 4 theelepels kaneel
- Zoetstof (naar behoefte)
- snufje zout 

Benodigdheden
- Oven
- Kleine kom
- Browniebakvorm
- Bakpapier
- Keukenmachine of staafmixer
- Keukenmesje 

Bereidingswijze
Verwarm eerst de oven voor op 175 graden. Ontpit de dadels en laat 15 minuten weken in een kommetje met heet water. Bekleed vervolgens de bowniebakvorm met bakpapier en verspreid hierover de noten en de havermout. Bak 15 minuutjes in de oven.
Giet ondertussen het water van de dadels af. Snijd de dadels in vieren en doe ze in een keukenmachine of met een staafmixer. Mocht het wat stroef gaan, dan kun je een eetlepel water toevoegen. Snijd de appels in kleine stukjes en voeg deze toe aan de gemalen dadels. Maal opnieuw fijn. Als je een fijn mengsel hebt, dan kun je de noten en de havervlokken toevoegen bij het appel-dadelmengsel. Breng naar smaak met de kaneel en eventueel wat zoetstof (de appel zelf zorgt al voor een zoete smaak) en een snufje zout. Meng alles goed door elkaar en doe alles in de brownievorm. Druk het mengsel plat met de bolle kant van een lepel. Bak in 20 minuten af op 175 graden in de oven.
Laat even afkoelen en snijd het baksel vervolgens in 24 gelijke repen. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast of vries de repen in. Handig voor onderweg.
 
Variatietip: Je kunt variëren in het soort noten dat je gebruikt. In plaats van gemengde noten kun je ook kiezen voor alleen walnoten of pecannoten, bijvoorbeeld.

Voedingswaarde per stuk (24 stuks)
Energie: 169 kcal
Koolhydraten: 22,5 gram
Eiwitten: 3,2 gram
Vet: 6,66 gram
Vezels: 3,1 gram
 
Verantwoorde groetjes,
Maud Bogers

 

COMING SOON

Receptenboek voor een totaal gezond dagmenu.
Achter de schermen wordt hard gewerkt, gekookt, bereid en gegeten. Binnenkort kun je een receptenboek verwachten met nog meer creaties.
De extra recepten zijn vooral voor het ontbijt, de tussendoortjes en de lunch. Met daarnaast nog vele tips voor bereidingswijzen en gezonde voeding.
Wil je op de hoogte blijven van onze producten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.