Pittige paella met gamba’s

2 personen

30-45 minuten

563 p.p. kcal

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepel olie
  • 350 ml bouillon
  • 140 gram droge zilvervliesrijst
  • 1 tl kurkuma (of geelwortel)
  • 250 gram champignons
  • 225 gram gamba’s (diepvries)
  • 150 gram prei
  • Evt: chilipoeder, paprikapoeder, peper en zout

 

Bereidingswijze:

Haal de gamba’s uit de vriezer. Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Verhit een pan met een eetlepel olie. Let op: kies een pan die groot genoeg is om de rijst in te koken. Bak de ui en de knoflook totdat deze glazig zijn. Voeg nu de 350 ml bouillon, de rijst en de kurkuma toe aan de pan. Breng aan de kook en roer dit regelmatig om, het bakt snel aan. Wanneer je merkt dat de rijst droog kookt, voeg dan wat extra water toe. Verhit nu in een koekenpan de overige twee eetlepels olie. Bak hierin de champignons. Hierna kun je de gamba’s toevoegen, bak dit een paar minuten en voeg daarna de prei toe. Breng op smaak met chilipeper, paprikapoeder en eventueel wat peper en zout.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon:

Energie = 563 kcal
Koolhydraten = 59,5 gram
Eiwitten = 32,5 gram
Vetten = 20,2 gram
Vezels = 7,3 gram