Recept Avondmaaltijd: Runderbiefblokjes met sperziebonen, paprika en zoete aardappel

2 personen

20 minuten

519 kcal

EEN HEERLIJK GERECHT MET ALLEEN WAT PEPER. LEER DE ZOETE AARDAPPEL OOK OP EEN ANDERE MANIER BEREIDEN DAN ALLEEN TE KOKEN. GENIET VAN DE KLEUREN VAN HET GERECHT EN LAAT HET SMAKEN.

Ingrediënten:

  • 400 gr zoete aardappel
  • 200 gr runderbief-lappen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gr sperziebonen
  • 200 gr champignons
  • 1 rode paprika
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl peper

Benodigdheden:

  • Knoflookpers
  • Champignonborste

Bereidingswijze:

Schil de zoete aardappel, snijd ze in gelijke stukken en kook ze voor ongeveer 15 minuten. Kook ze niet helemaal gaar, zodat je ze straks nog kunt meebakken. Hoe kleiner de stukjes hoe eerder ze gaar zijn. Prik dus tussendoor met een vork in de aardappel om de gaarheid te bepalen. Breng ondertussen een pan met water aan de kook voor de sperziebonen. Snijd de runderbieflappen in kleine blokjes. Versnipper de ui en pers de knoflook in een knoflookpers. Dop de sperziebonen en maak de champignons schoon met een champignonborstel. Verwijder het binnenste van de paprika en snijd de paprika in repen of stukjes. Snijd ze een keer op een andere manier dan je normaal doet. Dit geeft net een andere bite aan het gerecht. Snijd ook de bonen eventueel door midden en snijd de champignons in vieren. Kook de sperziebonen 5 minuten en giet af. Verhit en wokpan met de olijfolie en bak de runderbiefblokjes om en om in ongeveer 2 minuten. Voeg dan de ui, knoflook en de paprika toe. Schep alles even om en voeg de sperziebonen toe om nog even mee te bakken. Als laatst kun je de gare stukjes zoete aardappel even kort meebakken. Breng op het eind alles op eigen smaak met de peper.

TIP: Vaak laten we de saus of de kruiden van een gerecht bepalen hoe ‘lekker’ een gerecht is. Dit zorgt ervoor dat de snaak van de voedingsmiddelen minder te proeven is. Met dit gerecht kun je oprecht genieten van de smaak van de voedingsmiddelen. Maak jij een start met mindful eten?

Voedingswaarde per persoon

Energie = 519 kcal
Koolhydraten = 54,3 gr
Eiwitten = 35,4 gr
Vetten = 14,9 gr
Vezels = 12,3 gr

Mis je wat creativiteit om elke keer weer wat nieuws te verzinnen?

Wil jij leren hoe je elke dag weer wat makkelijks en lekker kan kokerellen?

Als je de juiste tips en tricks eenmaal in de vingers hebt, dan sjees je door de supermarkt. Weet jij precies wat gezond is voor jou om een lekkere avondmaaltijd mee te maken. Jij weet precies hoe je jouw bordje zo kunt bereiden dat 't nog zonde is om op te eten.

Wil jij die tips en tricks in de vingers hebben? Bestel dan direct ons receptenboek Avondmaaltijden op de online shop.