Recept Avondmaaltijd: Zalmpakketje uit de oven

2 personen

30 minuten

646 kcal

ZALM UIT DE OVEN MET COUSCOUS EN VELDSLA. DE ZALM MAAK JE IN EEN ALUMINIUMPAKKETJE EN SCHUIF JE ZO DE OVEN IN. COUSCOUS IS MAKKELIJK EN SNEL GEMAAKT. EEN HEEL FRIS GERECHT DOOR DE CITROEN, DILLE EN ROZEMARIJN.

Ingrediënten:

  • 1 citroen
  • 1 el olijfolie
  • 1 zalmmoot (ontdooid)
  • 1 el dille
  • 2 tl rozemarijn
  • ½ avocado
  • 3 tenen knoflook
  • 200 gr snoeptomaten
  • 1 tl peper
  • 1 ui
  • 200 ml water
  • ¼ groente-bouillonblokje
  • 130 gr couscous
  • 100 gr veldsla
  • 1 el pijnboompitjes

Benodigdheden:

  • Aluminiumfolie
  • Knoflookpers

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de citroen in partjes en leg dit weg. Scheur 2 stukken aluminiumfolie af ter grootte van een A4 en leg deze op het keukenblad. Doe op elk stuk aluminium 1 theelepel olijfolie en smeer de olijfolie een klein beetje uit. Leg nu op elke stuk folie de helft van de zalmmoot en kruid de zalm met de dille en rozemarijn. Maak een pakketje van de zalm en bak de pakketjes 20 minuten in een voorverwarmde oven. De zalm moet hiervoor ontdooid zijn.

Ondertussen kun je de guacamole maken. Ontdoe de avocado van de schil en pit en prak hem met een vork fijn. Houd eventueel een paar reepjes over om los te serveren. Pers nu 1 teen knoflook in de knoflookpers en voeg dit bij het mengsel. Voeg als laatst nog een paar tomaten toe, gesneden in kleine stukjes. Je kunt er bij voorkeur nog peper bij doen.

Maak de couscous door allereerst een ui en twee tenen knoflook in de pan te fruiten. Breng vervolgens 200 ml water aan de kook en voeg ¼ van een bouillonblokje erbij. Als het water kookt doe je de couscous in het water en roer goed door totdat er geen water meer over is. Als de zalm bijna klaar is zorg er dan voor dat de couscous nog even kort op het vuur staat om het gerecht zo warm mogelijk op te dienen. Verdeel de couscous over twee borden en leg de veldsla hier langs. Pak de zalm uit en leg dit over of langs de couscous en de veldsla. Doe het sap uit de verpakking eroverheen voor extra smaak. Verdeel nu de quacamole over de borden en strooi de pijnboompitjes over de zalm heen. Leg er een schijfje citroen op om het af te maken.

Eet smakelijk!

WEETJE: Door de zalm en onder andere de avocado bevat dit gerecht veel vetten. Dit wil ook zeggen dat het gerecht minder koolhydraten bevat. Let erop dat je gedurende de dag voldoende koolhydraten binnenkrijgt, zodat  je ook aan je 30-40 gram vezels kunt voldoen.

Voedingswaarde per persoon

Energie = 646 kcal
Koolhydraten =  64,0 gr
Eiwitten = 25,1 gr
Vetten = 29,2 gr
Vezels = 11,1 gr

Smaakt dit recept naar meer?

Ga dan hier naar de online shop en bestel ons receptenboek: Avondmaaltijden.

Met dit receptenboek leer jij nieuwe kookskills. Met meer dan 50 recepten om uit te proberen kun je bijna 2 maanden elke dag iets nieuws eten.