Recept Groentesoepen: Stevige broccoli-erwtensoep

5 personen

30 minuten

149 kcal

ERWTENSOEP OUDBOLLIG? NEE JOH! VARIEER GEWOON MET EEN ANDERE GROENTE, ZOALS BROCCOLI. MET DEZE VERNIEUWDE WINTERSE SOEP ZET JIJ SNEL EEN HIPPE, GEZONDE VULLENDE SOEP OP TAFEL.

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 2 grote stengels broccoli (2x500 gr)
  • 1 ½ L water
  • 1 groente-bouillonblokje
  • 200 gr doperwtjes
  • 100 ml light kookroom
  • 2 tl dille
  • 1 tl oregano
  • Peper en zout

Benodigdheden:

  • Staafmixer of blender

 

Bereidingswijze:

Versnipper de ui en pers de knoflook fijn. Verhit de olie in grote soeppan en bak de ui en de knoflook in een paar minuten glazig. Verwijder bruine plekjes van de broccoli en schil de stronk van de broccoli met een dunschiller. Snijd ondertussen de broccoli in stukken. Let op: de stronk gebruik je ook, maar snijd deze in kleinere stukken zodat ze sneller gaar zijn. Voeg de broccolistukken toe aan de soeppan. Schenk het water met het bouillonblokje in de pan en zet het vuur wat hoger. Kook de broccoli in 10 tot 15 minuten gaar.
Voeg halverwege de doperwten toe, deze hebben een kortere kooktijd. Schenk de kookroom bij de soep en breng hem op smaak met de kruiden.
Haal de pan van het vuur als de broccoli zacht genoeg is en mix de soep tot een glad geheel met een staafmixer.

Laat het smaken.

TIP: Eet de soep bij de lunch met een sneetje roggebrood met kaas voor het echte winterse gevoel. Gegarandeerd dat je goed gevuld bent na deze lunch, door de vele vezels.

Voedingswaarde per persoon

Energie = 149 kcal
Koolhydraten = 17,4 gr
Eiwitten = 4,9 gr
Vetten = 5,0 gr
Vezels = 7,1 gr

Meer soepen maken? Maar geen inspiratie?

Bestel hier ons receptenboek Groetesoepen.

  • Vervang je 4uur Cup-a-Soup met een Zelf-maak-Soepje. Vol met vitamine en mineralen.
  • Genoeg variatie met de 20 verschillende recepten en tips om te blijven variëren.
  • Leer hoe je alles zelf naar smaak kunt brengen.
  • Met meer dan 25 verschillende groenten verwerkt in het hele boek.