Recept Groentesoepen: Tomaten(crème)soep

4 personen

30 minuten

139 kcal

TWEE VARIANTEN VAN EEN VERSGEMAAKTE TOMATENSOEP. STEEK JIJ ENERGIE IN EEN GEZOND SOEPJE VAN DE DAG? JE KUNT ZELFS KIEZEN WELKE JE HET LEKKERSTE VINDT. HET IS MAAR EEN KLEIN VERSCHIL. WEL OF GEEN CREME?

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 kg tomaten
  • 600 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • 2 tl basilicum
  • 3 tl peterselie
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 10 kerstomaatjes
  • 200 ml light kookroom
  • 1 tl peper

Benodigdheden:

  • Staafmixer of blender

Bereidingswijze:

Versnipper de ui en pers de knoflook. Fruit dit met 1 el olijfolie op een laag vuurtje. Verwijder het kroontje van de tomaten en snijd ze in vieren (niet de kerstomaatjes). Voeg na ongeveer 3 minuten de tomaten toe in de pan. Voeg het water en het bouillonblokje toe samen met de kruiden en laat dit 15 minuten pruttelen.

Wanneer alle tomaten zacht zijn, kun je er een glad soepje van maken met de staafmixer. Zet de pan terug op het vuur en voeg de kerstomaatjes en de light room toe. Laat het nog 5 minuten staan op laag vuur. Breng het eventueel nog op smaak met de peper en eventueel wat extra kruiden.

Je kunt het soepje ook zonder room maken zoals op de foto. Smakelijk eten.

WEETJE: Tomaten zijn een goede bron van vitamine C, vitamine E, bètacaroteen, foliumzuur en kalium. En belangrijker: vezels. Iets wat je in bliksoep niet terugvindt.

Voedingswaarde per persoon

Energie = 149 kcal
Koolhydraten = 13,8 gr
Eiwitten = 4,4 gr
Vetten = 7,5 gr
Vezels = 4,8 gr

Soms een dipje?

Vervang je 4uur Cup-a-Soup met een Zelf-maak-Soepje. Bestel hier het Groentesoepen Receptenboek. Met de 20 verschillende recepten en de vele tips kun je blijven variëren.