Recept Lunch: Tosti Pizza

Volkoren Tosti Pizzastyle

Ingrediënten:

  • 2 volkorenboterhammen
  • ½ ui
  • ¼ paprika
  • 1 theelepels tomato frito
  • 20 gram kaas (30+)
  • Oregano naar smaak

Benodigdheden:

Tostiapparaat
Geen tostiapparaat? Geen probleem, je kunt de tosti ook in een koekenpan bakken.

Bereidingswijze

Snij de halve ui in ringen en de paprika in dunne repen. Smeer vervolgens 1 van de volkorenboterhammen in met de tomatensaus, 1 tl lijkt weinig, maar is meer dan genoeg. Verdeel over deze boterham de ui, de paprikastukken en bestrooi er de oregano overheen. Beleg vervolgens met de kaas en sluit af met de 2e boterham. Leg het geheel in het tostiapparaat. Ook al is de boterham hoog gestapeld, je kunt hem makkelijk plat drukken met het tostiapparaat. Je tosti pizza overleeft dat makkelijk.
 
Snijd de tosti schuin doormidden en serveer met wat sla, rucola, komkommer of paprika. Welke groenten je nog over hebt. Maak jouw eigen pizza op je eigen manier, hoe jij ‘m lekker vindt. Let wel op de kaas. Voorverpakte plakken kaas zijn 30 gram.  Te veel kaas beleggen maakt deze tosti pizza weer ongezond. Met groenten kun je jouw tosti pizza natuurlijk wel onbeperkt beleggen. Hij moet dan alleen nog in het tostiapparaat passen.

Variatietip

Ook lekker om te variëren met plakjes courgette, wortel, champignons, tomaat of andere groenten. Maak er je eigen feest van.

Voedingswaarde per tosti

Energie = 246 kcal
Koolhydraten = 30,7 gram
Eiwitten = 14,5 gram
Vetten = 5,9 gram
Vezels = 5,7 gram

 

COMING SOON

Receptenboek voor een totaal gezond dagmenu.

Achter de schermen wordt hard gewerkt, gekookt, bereid en gegeten. Binnenkort kun je een receptenboek verwachten met nog meer creaties.
De extra recepten zijn vooral voor het ontbijt, de tussendoortjes en de lunch. Met daarnaast nog vele tips voor bereidingswijzen en gezonde voeding.
Wil je op de hoogte blijven van onze producten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.