Recept Speciaal Tussendoortje: Kwarkbollen met krenten

12 personen

Voorbereiding 10 minuten, Baktijd 20 minuten

130 kcal

Ingrediënten:

  • 150 gr krenten
  • 2 eieren
  • 250 gr kwark aardbei (neem een versie die gemengd is met magere yoghurt)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 gr volkoren tarwemeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • snufje zout

Bereidingswijze:

Warm de oven voor op 180 graden. Kook ruim water met de waterkoker en giet dit in een kom. Laat de krenten hierin ongeveer 15 minuten wellen. Meng de eieren, de kwark en de olie tot een glad geheel. Meng nu met een grote lepel de krenten erdoor. Voeg vervolgens het meel, de bakpoeder en een snufje zout toe en meng weer tot een glad geheel. Verdeel het mengsel nu met twee eetlepels over 12 hoopjes op een bakplaat met bakpapier. De bolletjes hoeven niet perfect te zijn, in de oven rijzen ze. Bak de kwarkbolletjes in ongeveer 20 gaar. Eet smakelijk en geniet!

Disclaimer: Een gewone oliebol bevat ongeveer 200-300 kcal, afhankelijk van de samenstelling. Deze kwarkbollen bevatten gezondere ingrediënten en zijn daarom een betere optie. Dit wil niet zeggen dat deze kwarkbollen onbeperkt gegeten kunnen worden, ze bevatten wel degelijk wat calorieën.

Voedingswaarde per bolletje

Energie = 130 kcal
Koolhydraten = 23,3 gram
Eiwitten = 4,5 gram
Vetten = 1,3 gram
Vezels = 3,4 gram

COMING SOON.......

Receptenboek voor een totaal gezond dagmenu. Dus recepten voor:

Een voedingsadvies van Goed gevoed & Goed getraind bestaat uit 3 onderdelen. Een voorbeelddagmenu, een gezonde tussendoortjeslijst en een keuzelijst. Het voorbeelddagmenu bestaat uit 6 verschillende eetmomenten: het ontbijt, het 1e tussendoortje, de lunch, het 2e tussendoortje, de avondmaaltijd en het 3e tussendoortje.

Speciale tussendoortjes, voor verjaardagen

Naast deze gezonde recepten staan ook recepten met iets meer uitzondering. Dus een speciaal tussendoortje als deze. Een net iets gezondere variant om uit te delen op je verjaardag.

Wil jij op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten en als eerste ons nieuwe receptenboek ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Ontvang gelijk elke week een gezonde tip om direct toe te passen in de praktijk.