Rode Bloemkool Pompoen Curry

6 personen

60 minuten

433 kcal

Deze heerlijke rode curry laat je genieten met pure smaaksensatie van verschillende kruiden. Een gezond vegetarisch recept boordevol met groenten. Maar belangrijker nog, boordevol met smaak van 8 verschillende kruiden.

Ingrediënten Bloemkool Pompoen Curry:

  • 1 bloemkool (±550 gram)
  • 1 (fles)pompoen (±750 gram)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 stukje gember
  • 2 blikken kikkererwten (uitgelekt: 480 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 el Rode Curry Pasta (zie ingrediënten hieronder)
  • 200 ml light kookroom
  • 330 gram ongekookte zilvervliesrijst (55 gram voor 1 portie van 150 gram gekookt)

Ingrediënten voor de Rode Curry Pasta:

  • 5 rode pepers in fijne stukken gehakt
  • ½ tl kardemom gemalen
  • ½ tl kruidnagel gemalen
  • ¾ tl gember vers geraspt
  • 4 tl komijn gemalen
  • 4 tl koriander gemalen
  • ½ tl zout
  • ½  tl citroengras vers geraspt
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1 el citroensap
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze Bloemkool Pompoen Curry:

1. Maak de currypasta: Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, bij elkaar in het bakje van de staafmixer en maal tot het een grove pasta is geworden. Voeg de olijfolie toe en draai tot het glad is. Het wordt nooit zo perfect glad zoals je het in de winkel in een pakje vindt, gelukkig is dat niet nodig. Bewaar in de koeling liefst onder een klein laagje olie. Zo blijft de pasta het langste goed.
2. Snijd de groenten: Snijd de pompoen in blokjes en kook deze beetgaar. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de ui, knoflook, peper en gember fijn.
3. Kikkererwten en rijst: Spoel de kikkererwten af en leg apart. Weeg de rijst ongekookt af en zet een pan met water op om de rijst te koken.
4. Bereiden: Verwarm een pan met 1 eetlepel olijfolie en wrijf uit over de pan met een stukje keukenrol. Bak de ui, knoflook, rode peper en gember, bak daarna ongeveer 5minuten de bloemkool en de pompoen mee. Voeg daarna de rode currypasta toe en roer goed door en bak nog 2 minuten aan. Voeg dan de tomatenblokjes, kookroom en kikkererwten toe en laat nog 10 minuten zachtjes pruttelen.
5. Servering: Serveer de currypasta met rijst en garneer eventueel met verse koriander, limoen en cashewnoten

Voedingswaarde per persoon:
Energie = 433 kcal
Koolhydraten = 66,3 gram
Eiwitten = 15,7 gram
Vetten = 8,75 gram
Vezels = 12,9 gram

Genieten van meer gezonde recepten?

Mis je ooit inspiratie in de keuken? Sta je in de supermarkt en weet je niet wat lekker is bij elkaar? Wat is nu écht een gezonde maaltijd? Met het receptenboek Soepen & Diner kun je blijven variëren door alle handige tips & tricks, naast alle recepten.
Verbaas jezelf in de keuken, want met dit boek kun je elke dag jouw bordje als een echte kok beleggen. En ook nog eens gezond.
Meer dan 85 makkelijke recepten die iedereen op tafel kan krijgen. Een gezond voedingspatroon ontwikkelen, dat start in de keuken. Bestel hier direct jouw exemplaar.