Zelfgemaakte falafel met bulgur, courgette en broccoli

2 personen

45 minuten

461 kcal

Ingrediënten:

  • 200 gram kikkererwten
  • 200 gram courgette
  • 200 gram broccoli
  • 100 bulgur
  • 100 ml water
  • 3 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 1 el bloem
  • 3 tl Provençaalse kruiden
  • 2 tl Peterselie
  • 2 tl Komijn
  • 1 tl Koriander
  • 1 tl Cayenne
  • 1 tl Paprikapoeder

Bereidingswijze:

Snijd de ui in kleine stukjes en pers de knoflook met een knoflookpers. Doe 1 eetlepel olijfolie in de pan en voeg de ui en knoflook samen met de peterselie, komijn, koriander, cayenne en paprikapoeder in de pan en bak deze kort tot de ui goed gefruit is. Haal de pan van het fornuis en laat het afkoelen. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg de bloem en het ei toe in  de kom en pureer alles tot een grove pasta. Voeg daarna het ui/knoflookmengsel toe, zodat er nog wat grove stukken tussen zitten. Maak twee burgers van het mengsel. Je kunt er ook balletjes van maken, maar burgers zijn makkelijker met bakken. Snijd de broccoli in stukken (de stronk kun je ook eten) en zet de gesneden broccoli in ruim water op het vuur en laat het gaar koken. Snijd vervolgens de courgette in stukjes en bak deze gaar met 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Voeg de Provençaalse kruiden toe aan de courgette. Laat 100 ml water in een pan koken en voeg de bulgur erbij. Roer net zolang tot al het water in de bulgur is getrokken. Haal de bulgur hierna van het vuur en voeg de stukjes courgette toe. Doe olie in een pan die groot genoeg is voor de falafelburgers en bak de burgers tot ze er krokant uit zien. Giet de broccoli en verwarm de bulgur en de burgers kort om het warm te kunnen opdienen.

Voedingswaarde per persoon

Energie =  461 kcal
Koolhydraten = 30,7 gram
Eiwitten =  18,2 gram
Vetten =  26,4 gram
Vezels =  13,9 gram

Vaker een nieuw recept uitproberen? Maar geen inspiratie?

Bestel hier ons receptenboek Avondmaaltijden.

  • Leer een keukenprinses worden met de makkelijkste tips en trick.
  • Leer je bord zo'n manier te serveren zoals in een restaurant...
  • Leer een maaltijd bereiden, waarbij je weet wat wel en niet gezond is.
  • Maak elke dag wat nieuws, gewoon omdat 't makkelijk is.
  • Met meer dan 50 verschillende recepten voor voldoende variatie en inspiratie in het hele boek.