Over Maud

Afvallen & Maud in een notendop

Vraag je Maud waarom ze Voeding & Diëtetiek heeft gestudeerd, dan is haar antwoord: 'omdat ik hou van lekker eten'. Ze zocht naar een manier om te kunnen blijven genieten van lekker eten en tegelijkertijd een gezond gewicht te bereiken. Die vond ze.

Wonend in Utrecht met haar Brabantse dialect, groeide Mauds interesse in taal en communicatie. Ze breidde haar coaching uit op het gebied van gedragsverandering en mindset en volgde meerdere vervolgopleidingen (Masters in NLP, Tijdslijn Therapie, Hypnose) voor meer kracht en verandering in gewoonten. 

Meer weten over Maud? Lees hieronder haar persoonlijke verhaal.

image

Afvallen is makkelijk (althans, het kan leuker!)

Ze zeggen wel eens: ervaring is de beste leermeester. Ik zou willen zeggen, de énige! Bij mij duurde het drie jaar voordat ik mijn doel pas écht had bereikt. Het eerste jaar met vallen en opstaan, het jaar daarna met eyeopeners en tenslotte een jaar met de focus op mijn gewoonten. Sinds 2015 ben ik gezond op gewicht.  
Dit is mijn verhaal…

2013. Ik was het beu. Afgestudeerd als diëtiste en met een zwembandje rond m’n buik en een bolle toet. Ik besloot om af te vallen naar mijn streefgewicht. Ik was mijn dikke lijf beu en verlangde naar meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld. Ik wilde trots zijn als ik in de spiegel keek. Met de gedachte dat ik veel moest sporten en weinig mocht eten om af te vallen ging ik zeer gemotiveerd aan de slag…

2014. Doel bereikt? Het o zo gewenste streefgewicht staarde me aan vanaf de weegschaal en mijn ‘Dikke Bogerskop’ (familiedingetje) was verdwenen. De vlag kon uit en uiteraard stráálde ik van zelfvertrouwen! Nou, nee dus…
Ik had 0,0 energie. De komkommer, sla en wortels kwamen mijn neus uit. Ik sportte me rot en was mentaal en fysiek uitgeput. Wel slank, maar doodop dus. Zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld; ze voelden verder weg dan ooit. Streng diëten was niet de oplossing voor mijn werkelijke doel. Maar wat dan wel?

2014 & 2015. Nieuwe focus. Na analyseren, luisteren, voelen en een blik in mijn leven en eigen leefstijl gingen mijn ogen open. De conclusie: Ik werkte meer dan 70 uur per week, ging over mijn grenzen, zette mezelf op de laatste plek en genoot niet meer van eten en het leven zoals ik dat voorheen altijd wél deed. Een nieuw plan dus, met mezelf op de eerste plaats! En met de focus op voeding, beweging, ontspanning, routine en mindset. Mijn nieuwe doel: een leefstijl aanleren waarbij ik me lekker voel, die ik langere tijd kan behouden en indien nodig kan bijschaven. Stap voor stap, want een grote omslag past niet bij me en was op de lange termijn ook niet vol te houden. Tenminste niet als ik naast het slank zijn ook nog wilde functioneren. 

Heden. Al jaren stabiel op gewicht. En niet eens het gewicht wat ik voor mezelf als streefgewicht had gesteld. Ik voel me top! Dagelijks daag ik mezelf uit om het beste uit mezelf te halen en ik ben trots op elke mini-stap die ik zet. Ik kijk in de spiegel en zie een ‘Geweldig Blije Bogerskop’. Ik zit vol met energie om dit gevoel door te kunnen geven aan anderen.

Het jaar van verandering:

 • Van strikt diëten naar...
  lekker gezond genieten met extra’s. 

 • Van futloos en met tegenzin trainen naar...
  Met plezier trainen en echt resultaat zien. 

 • Van continue boos op mezelf naar...
  complimenten naar mezelf. 

 • Van stress en spanning naar...
  rust en ontspanning. 

 • Van chaos in mijn leven naar...
  heldere doelen en structuur. 

 • Van een ik-ben-niet-goed-genoeg mindset naar...
  ik-ben-kei-trots-op-mezelf mindset. 

 • Van smal meiske naar...
  vrouw met (spier)ballen.

Uitdaging ook aangaan?
image image image

7 Fun facts over Maud

 • Is peettante van Giel ❤️
 • Wint altijd met Risk, zonder strategie
 • Vindt 07.00 uur het beste moment voor een Crossfit workout
 • Drinkt liever bier dan wijn
 • Eet worstenbroodjes met Hela Curry
 • Is bang voor spinnen en de handstand
 • Heeft een boek geschreven: Het Leefstijl Veranderboek

Wil je nu beginnen of later? Bij vragen mag je altijd bellen.