Over Maud

Afvallen & Maud in een notendop

Vraag je Maud waarom ze Voeding & Diëtetiek heeft gestudeerd, dan is haar antwoord: 'omdat ik hou van lekker eten'. Door haar passie om maximaal te genieten van eten heeft ze ook de opleiding tot Personal Trainer afgerond. Want afvallen wordt nou eenmaal makkelijker als je ook meer plezier uit je sport haalt. 

Wonend in Utrecht met haar Budelse dialect groeide Mauds interesse in taal en communicatie. Ze breidt haar coaching uit op het gebied van gedragsverandering en mindset en volgt de NLP opleiding (Neuro Linguïstisch Programmeren) voor meer kracht en verandering in gewoonten. 

Meer weten over Maud? Lees hieronder haar persoonlijke verhaal.

image

Afvallen is makkelijk

Ze zeggen wel eens: Ervaring is de beste leermeester. Nope, ervaring is de enige leermeester. Voor mij duurde het 3 jaar voordat ik mijn resultaat pas écht had bereikt. 1 jaar met vallen en opstaan. 1 jaar met eye-openers en 1 jaar focus op gewoonten. Sinds 2015 met blijvend resultaat en gezond op gewicht. Wil je weten hoe? Dit is mijn verhaal…

2013. Ik was het beu. Afgestudeerd als diëtiste met een dikke zwemband rond m’n buik en een bolle toet. Ik besloot om af te vallen van 65kg naar 57kg. Ik was mijn dikke lijf beu en verlangde naar meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld. Ik wilde trots zijn als ik naar mijn snoetje in de spiegel keek. Met de gedachte dat ik veel moest sporten en weinig mocht eten om af te vallen ging ik aan de slag…

2014. Doel bereikt. 57kg op de weegschaal en m’n ‘Dikke Bogerskop’ was verdwenen. En wat denk je, had ik meer zelfvertrouwen? Nou, nee dus. Ook had ik 0,0 energie. De komkommer, sla en wortels kwamen mijn neus uit. Ik sportte me rot en was mentaal en fysiek uitgeput. Streng diëten was dus niet de oplossing voor mijn werkelijke doel. Wat wel?

2014 & 2015. Nieuwe focus. Na wat observeren, analyseren, luisteren, voelen en een blik in mijn leven eigen leefstijl deed dit mijn ogen openen. De conclusie: Ik werkte meer dan 70 uur per week, ging over mijn grenzen, zette mezelf op de laatste plek en genoot niet meer van eten en het leven, zoals ik dat voorheen altijd wél deed. Ik begon met een nieuw plan, waarbij ik mezelf op de 1e plek ging zetten. Met focus op voeding, beweging, ontspanning, routine en mindset. Maar vooral de focus op ‘gewoonten’, waarbij ik me wel lekker voel en ik lange tijd kan behouden en bijschaven. Stap voor stap, want een grote omslag past niet bij me en gaat me dus ook niet lukken.

2020. Nu al meer dan 5 jaar stabiel, op een gewicht van 63 kilo. Ik voel mij top! Dagelijks blijf ik mezelf uitdagen om het beste uit mezelf te halen, waarbij ik trots ben op elke kleine mini stap. Ik kijk in de spiegel en zie een Geweldige Blije Bogerskop, vol met energie om dit gevoel door te kunnen geven aan anderen.

Van afvallen een feest maken?

2015 het jaar van verandering:

 • Van strikt diëten naar...
  lekker gezond genieten met extra’s. 

 • Van futloos trainen naar...
  energiek trainen en spiermassa opbouwen. 

 • Van continue boos op mezelf naar...
  complimenten naar mezelf. 

 • Van stress en spanning naar...
  rust en ontspanning. 

 • Van chaos in mijn visie naar...
  heldere doelen en structuur. 

 • Van ondergewaardeerde mindset naar...
  trotse powervrouw-mindset. 

 • Van smal meiske naar...
  vrouw met (spier)ballen.

Uitdaging ook aangaan?
image image image
Het is geweldig dat je je gewoonten kunt veranderen, ook als je wilt afvallen, Maud bewijst dat. Als diëtist is ze gefocust op je voeding, maar ook op jouw gewoonten en leefstijl. Maud wijst je discreet op je eigen bullshit en excuusjes. Dat stemmetje die zegt dat je ‘niet kan veranderen’ buigt zij om in: Afvallen is een feest en een eitje.

Eline

Den Bosch

7 Fun Facts Over Maud

 • Is Peettante van Giel
 • Wint altijd met Risk, zonder strategie
 • Vindt 0700 uur het beste moment voor een Crossfit workout
 • Kiest liever bier over wijn
 • Eet worstenbroodjes met Hela Curry
 • Is bang voor spinnen en de handstand
 • Wil graag ooit in de ton staan als tonprater (de Brabanders snappen dit 😉)

Hoe wil jij je voelen als jij jouw streefgewicht hebt bereikt?

Topfit, powervrouw, energie, positief, zelfstandig, trots of gewoon een vrouw met ballen? In mijn gratis ‘Di-Eet-Alles-Startpakket’ leer je 5 simpele basisprincipes die je helpen om van afvallen een feest te maken. Je ontvangt gratis een voorbeelddagmenu met recepten om te blijven genieten. Je maakt de eerste stap naar een nieuwe, gezonde, fitte versie van jezelf.

Download hier gratis

Jij kan vandaag de eerste stap zetten.

Wil je nu beginnen of later? Bij vragen mag je altijd bellen.