Gezonde Lunch | Frambozen chiazaadjam

Zelf gezonde jam maken

Zelf jam maken kan zo makkelijk zijn. Deze jam is super gezond. Varieer je lunch of ontbijt eindeloos met deze heerlijke jam.

Hieronder vind je het recept voor de chiazaad jam en inspiratie voor lunch of tussendoortje.

Recept Frambozen Chiazaadjam

Aantal porties:            7 porties
Kcal:                            16 kcal
Bereidingstijd:            15 minuten

image

Ingrediënten Frambozen Chiazaadjam:

  • 200 gram frambozen
  • 1,5 eetlepel chiazaad
  • Eventueel zoetstof

Ingrediënten volledig tussendoortje:

  • 2 volkoren crackers
  • 30 gram frambozen jam
  • 1 bolletje geitenkaas (10 gram)
  • 5 gram gehakte noten

Benodigdheden Frambozen Chiazaadjam:

  • Steelpannetje of staafmixer

 

Bereidingswijze Frambozen Chiazaadjam:

1. Fruit pureren: Pureer de frambozen zo grof of fijn als dat jij lekker vindt in jam. Doe dit in een pannetje en verwarm 5 minuten op medium vuur. Blijf goed roeren.

2. Chiazaad: Roer het chiazaad er doorheen en zet het gas uit. De jam zal dikker worden, maar op een andere manier dan ‘echte’ jam.

3. Afkoelen & potten: Doe de jam in potjes tot de nok vol. Doe de deksel erop en zet ze op de kop neer. Laat even afkoelen (niet meer openen) en zet het vervolgens in de koelkast.

4. Dikke Tip: Als je het fruit niet wilt verwarmen, roer dan de chiazaad door vers gepureerd fruit en laat dit nog een uurtje langer dikker worden in de koelkast. Je kunt deze jam met elk soort fruit maken, maar het moet wel gepureerd fruit zijn. Gebruik hiervoor geen vloeibare sap.

5. BEWAREN: maximaal twee weken in de koelkast.

Voedingswaarde 1 portie (30 gram):

Energie: 15,8 kcal
Koolhydraten: 1,4 gram
Eiwitten: 0,6 gram
Vetten: 0,4 gram
Vezels: 1,2 gram

Voedingswaarde Totaal tussendoortje:

Energie: 142,8 kcal
Koolhydraten: 16,5 gram
Eiwitten: 5,2 gram
Vetten: 5,3 gram
Vezels: 3,0 gram

Terug naar Recepten
image