Recept Avondmaaltijd: Italiaanse spinaziezeevruchtenrisotto

Afvallen met de gezonde Italiaanse keuken

Risotto is op zichzelf natuurlijk al Italiaans, maar deze spinazie-zeevruchtenrisotto is nog met een extra vleugje Italië bereid! Trek je schort aan, gooi je kookmuts op en schuif na 30-45 minuten aan tafel met een heerlijk gerecht. Vergeet dat kaarsje op tafel niet om het moment helemaal af te maken. 

Lust je nog meer gezonde inspiratie om met plezier af te vallen?

Download dan gratis ons startpakket met een voorbeelddagmenu, recepten en tips om van afvallen een feest te maken.

Download nu
image

Gezond recept met gevuld met groenten

Dit recept is voor 2 personen. Met dit recept krijg je minimaal 250 gram groenten binnen en zit dus bomvol met vezels en vitamine/mineralen. In dit recept staat wel 800 gram spinazie, dus je zou denken dat er meer groenten in zit. In gerechten ga ik uit van 250 gram bereide groenten. Spinazie slinkt enorm en daarom staat er zo’n grote hoeveelheid. Wil je meer inspiratie bekijken ook onderstaande recepten. Laat het smaken.

Liefs Maud

Gezonde recepten voor OLAT:

image

Ingrediënten Italiaanse Zeevruchten Risotto: 

  • 400 ml (gekookt) water 
  • 1 blokje groente- of paddenstoelenbouillon 
  • 1 ui 
  • 4 tenen knoflook 
  • 2 eetlepel olijfolie 
  • 100 gram risottorijst 
  • 800 gram bladspinazie 
  • 200 gram zeevruchten (mix) 
  • 1 citroen 
  • 30 gram zongedroogde tomaatjes 
  • 200 gram snoeptomaatjes
  • 10 blaadjes verse basilicum 

Benodigdheden Italiaanse Zeevruchten Risotto: 

  • Knoflookpers

Voedingswaarde per persoon 

Energie = 600 kcal
Koolhydraten = 51,7 gr
Eiwitten = 40,0 gr
Vetten = 22,5 gr
Vezels = 14,4 gr

Dikke tip van onze Maud: In dit recept is de zeevruchten mix van de Albert Heijn gebruikt. Hierin zit: mossel, pijlinktvis, garnaal en koolvis. Wil je jouw eigen mix maken, dan kun je deze vier toevoegen. Meer variatie meer smaak, meer beter, meer lekker!

Bereidingswijze Italiaanse Zeevruchten Risotto:

0. Voorbereiding: Zet het water aan de kook. Zet het water apart en voeg het bouillonblokje aan het water toe. Snijd onder tussen de ui in stukjes en snijd de vier tenen knoflook fijn (of pers de knoflookpers). Weeg de risotto af en zet apart.

1. Risotto: Verhit een grote wokpan één eetlepel olijfolie en fruit hierin de ui voor 2-3 minuten. Voeg de twee van de vier geperste knoflooktenen toe samen met de risotto in de pan. Bak kort mee tot de risotto er glazig uitziet. Giet een derde deel van de bouillon toe aan de risotto tot de risotto een beetje onder water staat. Zet de deksel op de pan en wacht tot de risotto het water heeft opgenomen. Voeg vervolgens stapsgewijs de bouillon toe. Het is goed om af en toe te roeren zodat de risotto niet aan de bodem gaat kleven. Kook de risotto zo’n 15-20 minuten beetgaar. Na 10 minuten voeg je de spinazie (handje voor handje) toe aan de risotto. Laat de blaadjes slinken en voeg steeds weer nieuwe toe. 

2. Zeevruchten bereiden: Bak de zeevruchten in één eetlepel olijfolie in een andere pan met andere twee tenen knoflook. Knijp de helft van de citroen uit over de zeevruchten en bak ze hierin nog even mee. Behoud de andere helft van de citroen voor de servering. 

3. Overige groenten en smaakmakers: Snijd de zongedroogde tomaatjes, snoeptomaatjes en basilicum fijn. En voeg het toe aan de risotto. Je kunt nu de zeevruchten apart bijvoegen op het bord of ze door de risotto mengen.  

 

Buon appetito!

 

Doe mij maar meer recepten!

Vaker een nieuw recept uitproberen? Maar geen inspiratie?

Bestel hier ons receptenboek Soepen & Diner.

  • Leer een keukenprinses worden met de makkelijkste tips en trick.
  • Leer je bord zo'n manier te serveren zoals in een restaurant...
  • Leer een maaltijd bereiden, waarbij je weet wat wel en niet gezond is.
  • Maak elke dag wat nieuws, gewoon omdat 't makkelijk is.
  • Met meer dan 85 verschillende recepten voor voldoende variatie en inspiratie in het hele boek.

Geniet van alle extra bonus tips om gezond te koken. Maar natuurlijk ook van de lekkere recepten.

Doe mij maar meer recepten!
image

Afvallen door gezond en vooral lekker eten? 

Download GRATIS ons ‘Di-Eet-Alles-Startpakket’. Leer de 5 simpele basisprincipes die je helpen om van afvallen een feest te maken & ontvang gratis een voorbeelddagmenu met recepten om te blijven genieten. 

Je gaat ontdekken dat je makkelijk resultaat in gewicht kunt behouden. Hoe je het beste van 2 werelden, gezond en ongezond eten, combineert. Hoe je kunt afvallen, terwijl je gewoon blijft genieten en wat de meest belangrijke factor is die jouw resultaat beïnvloedt. 

Lees hier meer over hoe je gezond kunt afvallen

Onze Di-Eet-Alles principes passen bij jou als je...

...meerdere diëten hebt gevolgd en twijfelt over wat wél een juiste aanpak voor jou is.
...op zoek bent naar concrete richtlijnen die je helpen om makkelijk af te vallen.
...benieuwd bent hoe jij met een andere mindset al 50% resultaat kunt boeken.
...net als ons houdt van lekker eten en wilt afvallen zonder streng te diëten.

Start vandaag nog met het veranderen van jouw leefstijl!

Uitdaging ook aangaan?