Soep als voedend & verzadigend tussendoortje of toevoeging voor de lunch
Een soepje is perfect als aanvulling voor de lunch of een perfect voedend en verzadigend tussendoortje. Heb jij deze combi van wortel en pompoen met kerrie en kurkuma al eens gemaakt?
Je vindt hieronder het recept voor de wortelpompoensoep:
Personen: 5 persoon
Kcal: 96 kcal
Bereidingstijd: 40 minuten
Bekijk ook ons receptenboek voor nóg meer inspiratie.

Ingrediënten Wortelpompoensoep:
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 300 gram wortels
- 1 flespompoen (±750 gr)
- 2 el olijfolie
- 1 groentebouillonblokje
- 2 tl milde paprikapoeder
- 1 el kerriepoeder
- 2 tl kurkuma
Benodigdheden Wortelpompoensoep:
- Staafmixer
Voedingswaarde per portie/persoon:
Energie: 95,8 kcal
Koolhydraten: 8,7 gram
Eiwitten: 2,2 gram
Vetten: 4,9 gram
Vezels: 4,3 gram

Bereidingswijze Wortelpompoensoep:
1. Groenten snijden: Versnipper de ui en pers de knoflook fijn. Was ondertussen de wortels en snijd deze in grove stukken. Schil de flespompoen en snijd deze ook in grove stukken. Tip: Schil de flespompoen met een groenteschiller. Dit is een dunschiller met een kartelrandje.
2. Bereiding: Verhit twee eetlepels olie in een grote soeppan. Fruit de ui en knoflook enkele minuten. Voeg 1 liter water met het bouillonblokje toe aan de pas en breng dit aan de kook. Wil je een dikkere soep, gebruik dan minder water. Voeg de groenten toe aan het kokende water en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar. Ondertussen kun je de soep op smaak gaan brengen met de kruiden, je kunt eventueel nog wat extra peper en zout gebruiken. Haal hierna de pan van het vuur en mix de soep tot een glad geheel met een staafmixer. Eet smakelijk!
Wil je nu beginnen of later? Bij vragen mag je altijd bellen.
