Recept Lunch: Doperwtenspread

Heb jij altijd het zelfde beleg op je boterham? Of wordt jij gek om altijd sla, komkommer of tomaat toe te voegen bij de lunch om voldoende groenten binnen te krijgen? Met deze belegsoort gaat er een wereld voor je open. Bekijk hier het recept voor de doperwtenspread.

image

Ingrediënten Doperwtenspread:

Voor 9 porties van 15 gram:

  • 100 gram diepvries doperwten
  • 3 blaadjes munt
  • 35 gram ongezouten cashewnoten
  • Peper

Benodigdheden Doperwtenspread:

  • Pan
  • Keukenmachine of kom en staafmixer

Voedingswaarde doperwtenspread
(15 gram):

Energie = 34,1 kcal
Koolhydraten = 2,5 gram
Eiwitten = 1,5 gram
Vetten = 1,9 gram
Vezels = 0,6 gram

Voedingswaarde Belegde Volkorenboterham (15 gram):

Belegd met 15 gram doperwtenspread, 1 gekookt ei, beetje rucola

Energie = 182,1 gram
Koolhydraten = 16,2 gram
Eiwitten = 12,0 gram
Vetten = 7,2 gram
Vezels = 3,1 gram

Ben jij er klaar om jouw streefgewicht te bereiken en te blijven genieten van lekker eten?

Download GRATIS ons ‘Di-Eet-Alles-Startpakket’. Leer de 5 simpele basisprincipes die je helpen om van afvallen een feest te maken & ontvang gratis een voorbeelddagmenu met recepten om te blijven genieten.

Download nu

Bereidingswijze Doperwtenspread:

Zet een pan met kokend water op het vuur en kook de doperwten 2 minuten. Giet de doperwten af en spoel ze na met koud water. Mix vervolgens in een keukenmachine of met de staafmixer de doperwten, munt en olijfolie tot een glad geheel. Wanneer het niet goed mengt kun je nog een beetje koud water toevoegen. Voeg nu de noten toe en meng nog even door. Er mogen stukje noot zichtbaar zijn, dat geeft een lekkere bite. Proef de spread en breng op smaak met peper.

Genieten van meer gezonde recepten?

Mis je ooit inspiratie in de keuken? Sta je in de supermarkt en weet je nie7t wat lekker is bij elkaar? Wat is nu écht een gezonde maaltijd? Met het receptenboek Soepen & Diner kun je blijven variëren door alle handige tips & tricks, naast alle recepten. Verbaas jezelf in de keuken, want met dit boek kun je elke dag jouw bordje als een echte kok beleggen. En ook nog eens gezond. Meer dan 85 makkelijke recepten die iedereen op tafel kan krijgen. Een gezond voedingspatroon ontwikkelen, dat start in de keuken. Bestel via onderstaande knop direct jouw exemplaar.

Doe mij maar meer recepten!
image image image